Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central del Raval

30 ANYS
un acte poètic de resistència

De Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols

Dissabtes 24 de febrer i 17 de març de 2018, 19:30h La Central del Raval


Aquesta proposta escènica sorgeix a partir de l’escriptura de l’Ingeborg Bachmann. Amb la seva veu, sempre present, ens qüestionem la nostra més profunda humanitat. Ens desvetlla l’ambivalència d’un món que si bé ens és cruel, aliè, limitador i ens dificulta poder viure la pròpia vida amb llibertat, també en ell podem experimentar la bellesa més subtil. Durant aquests trenta anys, fem junts un viatge d’anada i retorn des de l’oblit, obrint escletxes al temps del record i celebrant la trobada.
 
 
REFERENTS
 
El procés de creació de 30 anys, un acte poètic de resistència s’ha anat estructurant a partir principalment de la veu d’Ingeborg Bachmann: la seva novel·la Malina, el recull de poesies No sé de ningún mundo mejor, el relat 30 años; i també d’altres textos i referents: God-Dog de Toni Cots; Incendies de Denis Villeneuve – basat en l’obra de Wajdi Mouawad.
 
Ingeborg Bachmann (Klagenfurt, Carintia 1926 – Roma 1973) va destacar com a poeta, assagista i narradora. La seva insistència en la història és una inconfusible constància de la seva problemàtica, lluitant per mantenir la necessitat de l’experiència històrica, és a dir, per la memòria, contra la repressió i l’oblit col·lectius del passat: ens parla dels anys 30 com una època de gel en la que no hi ha possibles nous universos sense un llenguatge nou.
“Els meus crits, els perdo / com un altre perd / els seus diners, les seves monedes, / 
el seu cor, els meus grans / crits els perdo a / Roma, a tot arreu, a / Berlín, perdo en / els carrers crits, / veritables, fins que / el meu cervell s’omple de sang / per dins, ho perdo tot, / tan sols no perdo / la paüra que / un pugui perdre els seus / crits, cada dia i / a tot arreu.” 
 
 
EQUIP ARTÍSTIC
 
Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols col·laboren des del 2007 establint un diàleg continu entorn a la creació escènica. Junts creen un llenguatge artístic que es confronta amb la mirada de l’espectador a partir de diferents aproximacions al cos i al text caracteritzades per una poètica de la intimitat, buscant com el fet teatral pot esdevenir un lloc compartit.
 
La seva darrera creació Medea (a la carta) es presenta des de fa vuit anys a cases particulars, galeries, teatres i festivals d’Europa, Líban, Mèxic, Veneçuela i Argentina, amb 132 funcions (www.medealacarta.org). 30 anys, un acte poètic de resistència és la continuació d’aquest procés d’investigació iniciat ara fa deu anys.
 
Del 2011 al 2015 comparteixen un laboratori regular sobre pràctiques col·laboratives basades en el cos amb altres artistes i persones interessades.
 
També col·laboren en l’àmbit de la gestió cultural amb el projecte CRA’P (www.cra-p.org) a través del qual sitúen diferents propostes d’investigació, de creació, de formació i de producció.
 
 
Fitxa artística:
Creació i recerca: Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols
Dramatúrgia: Toni Cots
A l’escena: Esther Freixa i Ràfols
Amb el suport de: CRA’P – Pràctiques de creació i recerca artística
Residències artístiques: Teatre Potlatch (Fara Sabina, Itàlia), Escena
Mazatlán (Mazatlán, Mèxic) i Teatre La Rendija (Mérida, Mèxic)
Agraïments: Kika Rodriguez, Josep Maria Jordana, Óscar Urrutia, Pepita Pinyol
Durada: 60 minuts
 
Text dit en castellà.
 

15€ amb copa de vi inclosa
Places limitadesEntrades - 24 de febrer
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".