Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central (c/Mallorca)

Antoni Marí: El conflicte de les aparencesSiete aproximaciones a María Zambrano y un acercamiento

Galaxia Gutenberg i Sd mudito

Miércoles 5 de octubre de 2016, 19h La Central (c/Mallorca)

El conflicte de les aparences parteix d'una constatació: la realitat no existeix. No hi ha enlloc cap realitat fixa, eterna, sempre igual a ella mateixa. L'única realitat és l'aparença. Però les aparences canvien, es transformen, i depenen de qui les percep. En molts moments de la història, aquesta constatació va fer creure els homes que la vida i el món eren un caos. I que calia atrapar la realitat immutable de les coses que s'amaga rere les aparences. La modernitat, en canvi, sembla instal. lada en l'acceptació que res no és real, sinó només aparença.

Antoni Marí ha volgut resseguir aquest conflicte que es resumeix en la frase 'no hi ha fets, hi ha interpretacions'. I es pregunta de quina manera incideix en la vida de cadascú de nosaltres: els conflictes del jo, els conflictes del jo amb la naturalesa (el no-jo com diria Fichte) i els conflictes entre dos jos. És així com la soledat, la construcció de la identitat, el cos, l'emoció estètica, la infància, la diferència, la natura, la guerra, la memòria, la fraternitat, són analitzats, com diu l'autor, 'amb interpretacions que altres han fet d'aquests conflictes, intentant fer una recapitulació que no té cap voluntat dogmàtica, sinó una voluntat lliure de jugar el joc de les aparences que m'ha permès posar una mica d'ordre en aquest caos que és la realitat i la vida'


Siete aproximaciones a María Zambrano y un acercamiento és un breu assaig filosòfic per apropar-nos a la persona de Maria Zambrano, una de les grans pensadores europees del segle passat. 
Antoni Marí ofereix al lector una emotiva aproximació a la seva figura així com una reflexió filosòfica sobre els temes i continguts abordats per Zambrano al llarg de la seva extensa bibliografia. Marí proposa una reflexió on la precisió i el rigor argumentatiu amb què va desgranant les diferents etapes i interessos del pensament de Zambrano.


Jordi Amat i Jordi Ibáñez acompanyaran l'autor.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �