Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central (c/Mallorca)

Cafè filosòfic PENSA

"El principi polític de la fraternitat"

Amb Angel Puyol

Dissabte, 28 d'octubre de 2017, 11h La Central (c/Mallorca)
Generalment, entenem que la fraternitat és un valor moral relacionat amb l’amor al proïsme i la caritat, però sovint oblidem que la fraternitat és també un principi polític que té un lloc d’honor a la història de les idees polítiques en la famosa divisa de la Revolució francesa Liberté, Égalité, Fraternité. Aquest eslògan representa l’origen de la política democràtica moderna. Lluny de ser entesa com a amor i caritat, la fraternitat política significa emancipació i dret a participar, en igualtat de condicions, dels beneficis i les càrregues de la vida en comú.


Angel Puyol és professor d’Ètica i Filosofia política a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha estat Consultor d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat Visiting Scholar a la London School of Economics, la New York University, i La Sapienza (Roma). És autor, entre d’altres llibres, de Justícia i salut. Ètica per al racionament del recursos sanitaris (UAB, 1998, Premi d’Investigació de la Fundació Víctor Grífols), El discurso de la igualdad (Crítica, 2001), El sueño de la igualdad de oportunidades (Gedisa, 2010), Rawls. El filósofo de la justicia (El País, 2015; traduït a tres idiomes), i El derecho a la fraternidad (Catarata, 2017). També ha coeditat les obres col·lectives Bioética, justicia y globalización (Erein, 2007) i Filosofía de la epidemiología social (CSIC, 2016).
 

Bibliografia recomanada
 
Puyol, Angel (2017). El derecho a la fraternidad. Madrid: Catarata.
Domènech, Antoni (2004). El eclipse de la fraternidad. Barcelona: Crítica.
Cohen, G.A. (2011). ¿Por qué no el socialismo? Buenos Aires: Katz.
Robespierre, M. (2005). Por la felicidad y por la libertadDiscursos. El Viejo Topo.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �