Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central del Raval

​CANCEL·LAT - Sarah Kane i la recerca de l’amor  

Aina Tur 

Els dilluns, del 14 de maig al 18 de juny de 2018, de 17h a 18:30h La Central del Raval

No es pot parlar de teatre contemporani sense remetre’s a Sarah Kane, una de les dramaturgues angleses més reconegudes, estrenades i citades mundialment. La seva ploma va saber reconciliar la tradició amb la modernitat de forma extraordinària; i encara ara, gairebé vint anys després de la seva mort, les seves obres continuen sent un referent per al teatre del segle XXI.
La violència, la crueltat, el dolor o l’horror per i amb la pròpia existència són temàtiques transversals en les cinc obres de Kane i aquestes conflueixen en una que plana per sobre de totes: l’esgotadora i implacable recerca de l’amor.
Revisar les seves obres és revisar-se a un mateix. Entendre a Sarah Kane és entendre’s a un mateix; i entendre el món, encara que aquest no sigui sempre un exercici plaent. Segurament per això els seus textos generen rebuig en la mateixa mesura que atrauen sense treva.
Aprofitant que per primer cop s’han publicat les obres complertes de Sarah Kane en català, proposem un gabinet de lectura sobre l’autora, la seva obra i sobre com la dramaturga ha sabut transcriure a escena l’existència humana amb una vehemència emocional i poètica sense precedents. Sense oblidar-nos, emperò, que malgrat la cruesa de les seves paraules i la història personal de Kane, els seus textos sempre supuren una dosi elevada de ganes de vida i d’esperança. Com l’última rèplica de cadascuna de les seves obres...  

 

Sessió 1. Rebentats (Blasted). Contextualització històrica de l’autora, anàlisi de la seva primera obra, Rebentats, i apunts sobre la recepció d’aquesta.
Sessió 2. L’amor de Fedra (Phaedra’s Love). Anàlisi i comentari de L’amor de Fedra i aproximació al diàleg intertextual d’aquesta amb altres versions de Fedra. Amb la col·laboració de l’actriu: Anna Alarcón.
Sessió 3. Purificats (Cleansed). Anàlisi i comentari de Purificats i apunts de la tragèdia contemporània a partir de Sarah Kane.
Sessió 4. Ànsia (Crave). Anàlisi i comentari d’Ànsia i apunts sobre la poètica de Sarah Kane.
Sessió 5. La psicosi de les 4:48 (4:48 Psychosis). Anàlisi i comentari de La psicosi de les 4:48Amb la col·laboració de l’actriu: Anna Alarcón.
 


Biografia bàsica
Kane, Sarah. Obres complertes. Arola editors.
 
Aina Tur (Menorca, 1976) és la responsable de Programació de la Sala Beckett/Obrador internacional de dramatúrgia de Barcelona.
Ha desenvolupat la seva carrera professional fonamentalment a Barcelona, encara que també ha estat present en l’escena de les Illes Balears, Madrid, França i Alemanya. Com a autora ha publicat textos teatrals (col·lecció Teatro de Papel de Primer Acto i Col·lecció Paraula de Dramaturg), assaig (Quaderns de Folklore), narrativa breu (Editorial Praxis, México) i literatura infantil (Editorial Mediterrània). També ha col·laborat amb la premsa escrita publicant relats breus sobre temes d’actualitat (Culturàlia), crítica literària (dBalears) i ressenyes culturals (Núvol). A més, ha estat professora de teatre i d’escriptura creativa, i assessora pedagògica de diversos centres relacionats amb les arts escèniques.
Ha estudiat Farmàcia a la UB, Enginyeria Agrònoma a la UPC, Interpretació al Col·legi del Teatre de Barcelona, dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett i el Curs Superior en Gestió de Projectes a la Universitat de Deusto. Actualment estudia el grau en Llengua i literatura catalanes a la UOC. 


Calendari: els dilluns 14, 28 de maig i 4, 11 i 18 de juny, de 17h a 18:30h.
Preu: 80 euros
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �