Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central del Raval

El terratrèmol silenciós. Relleu generacional i transformació del comportament electoral a Catalunya, d'Oriol Bartomeus

Eumo Editorial

Dimecres, 18 d'abril de 2018, 19h La Central del Raval
La transformació del comportament electoral i dels sistemes polítics és una tònica els últims anys arreu d’Europa, però es dona d’una manera especial a Catalunya. Oriol Bartomeus, expert analista del comportament dels votants, ens ajuda a entendre aquests canvis posant l’èmfasi en el relleu generacional. I malgrat l’emergència d’un nou elector, de capteniment cada vegada més volàtil, l’autor gosa dibuixar alguns escenaris de futur.
 
«El nou elector accepta menys obligacions, perquè és més conscient del seu poder, s’entén a si mateix com un individu lliure. Aquesta llibertat a l’hora de triar està relacionada amb el seu nivell acadèmic, que fa que se situï en una posició d’igualtat envers els partits polítics, o fins i tot de superioritat. Els partits són servidors seus, són proveïdors que han de satisfer les seves demandes. Aquesta lògica seria diferent de la dels electors pertanyents a les generacions velles, per als quals els partits i els candidats estarien «per damunt» d’ells, i l’elector els atorgaria la seva confiança, posant-s’hi al servei.»

Oriol Bartomeus (Barcelona, 1971) És doctor en ciència política per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix com a docent. S’ha especialitzat en l’anàlisi del comportament electoral a Catalunya, sobretot en els canvis ocorreguts en els últims anys, i ha publicat diversos estudis sobre aquest àmbit. Col·labora habitualment a diferents mitjans com l'AraEl Periódico de Catalunya, Ràdio Barcelona, 8TV o TV3.

Presentació a càrrec de l'autor, Oriol Bartomeus, i el periodista Josep Cuní.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �