Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


Buscar en el blog:

Any Manuel Pedrolo

05.04.2018
Celebrar els cent anys de Manuel de Pedrolo és essencial per poder lloar un dels autors catalans més prolífics i alhora més infravalorats: celebrem, doncs, un autor que va més enllà del Mecanoscrit. Per facilitar-nos la festa, el sector editorial s’ha posat en marxa reeditant algunes de les més de 120 obres signades pel segarrenc. 

Destaquem algunes de les més compromeses i amb més vigència: La terra prohibida I (Comanegra), Hem posat les mans a la crònica (Tigre de Paper) i Milions d’ampolles buides (Sembra). Fins i tot n’hi ha per a les criatures gràcies a l’àlbum il·lustrat per Pep Boatella, El principi de tot, i per als adolescents amb Infant dels grans, la novel·la inèdita que Pedrolo regalà a la seva filla quan feu quinze anys (ambdós a Comanegra).

I per a qui vulgui introduir-se en la figura del poeta, dramaturg, editor i prosista podrà fer-ho gràcies a Manual de supervivència (Meteora) de Sebastià Bennasar i La llibertat insubornable (Sembra) de Bel Zaballa, dues genuïnes i complementàries biografies que ens obren les portes a la seva vida i obra.

Amb això en tindrem prou, de moment, per escalfar motors i només haurem d’esperar les novetats que han de seguir farcint les prestatgeries enguany (en desitjaríem alguna del seu teatre) per coronar la festa ben amunt.

Marc Fernández Cuyàs
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �