Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


Buscar en el blog:

Sarah Kane

Obres Completes  (Arola Editors)

09.04.2018
Arola Editors continua la seva tasca de fer arribar textos teatrals necessaris al públic català i aquest cop ho fa amb les obres completes de la dramaturga britànica Sarah Kane, un dels noms que va revolucionar la dramatúrgia britànica dels anys 90, i que s’associa des de llavors al teatre in-yer-face, un tipus de teatre que vol remoure consciències i com va definir el crític Aleks Sierz, “vol agafar l’espectador pel coll i sacsejar-lo fins que entengui el missatge”.

L’experiència d’acostar-se a Kane a través del text escrit permet copsar tota la poètica de les seves propostes teatrals, i alhora la dificultat de dur els textos a escena, i les infinites decisions que els directors han de prendre a l’hora de representar-la.  A mida que avancem en la lectura ens adonem que l’obra de Kane és d’una coherència esfereïdora,  sense que això vagi en detriment de l’experimentació formal. Així, mentre que a Blasted som testimonis del seu desig de “rebentar” el realisme, a La psicosi de les 4.48 ja no podem aferrar-nos a cap dels elements del teatre naturalista al que estem acostumats.

L’edició d’Arola inclou un pròleg de Xavier Albertí, el primer director que es va atrevir a dur Kane als nostres escenaris, i les traduccions estan signades per Albert Arribas, Jordi Prat i Coll i Ernest Riera.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �