Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central (c/Mallorca)

CURS ANUL·LAT 

La màgia dels escacs. Estratègia i tàctica

EDAMI

26 de juny, 3, 10 i 17 de juliol de 2019, de 18:30 a 20:30h La Central (c/Mallorca)

Els escacs han fascinat a milions de persones al llarg de la història per la seva bellesa i misteri. Es tracta d'un joc, però també es consideren un art i una ciència.
En aquest taller ens endinsarem en els aspectes clau per entendre'l i millorar el nostre nivell. Per a això, repassarem els seus principals conceptes estratègics, però sobretot ens centrarem en el càlcul de jugades i les combinacions: la màgia dels escacs. 


Programa:

1) Breu història dels escacs i repàs de qüestions reglamentàries.
Tàctica: L'atac doble.
Estratègia: Necessito un pla!
 
2) Tàctica: La peça clavada i els raigs X.
Estratègia: Desenvolupament de les primeres jugades.

3) Tàctica: L'atac a la descoberta.
Estratègia: Els peons són l'ànima dels escacs.

4) Tàctica: El mat en l'última fila.
Estratègia: Anàlisi de partides pròpies.
 

EDAMI és l'Escola d'Escacs Miguel Illescas, situada en el barri de Gràcia. Va començar la seva activitat l'any 1999 i des de llavors ha pres partit en la formació de milers d'alumnes de totes les edats i nivells, tant a la seva seu com a col·legis o centres culturals. Disposa d'un equip humà amb gran experiència, que sap motivar els alumnes així com treure el màxim profit del temps invertit.


Bibliografia recomanada:

Manuals d'iniciació
Escuela de ajedrez (2010 – 10ª edición), Antonio Gude. Ediciones Tutor.
Escuela de ajedrez 2 (2010 – 3ª edición), Antonio Gude.
Aprende ajedrez (2010), John Nunn.
 
Tàctica bàsica
- Mi primer libro de táctica (2014), Jordi de la Riva.
Cómo ganar a tu papá al ajedrez (2011), Murray Chandler.

Estrategia bàsica.
Descubrir las aperturas (2012), John Emms. Hispano Europea.
Lo mejor de Capablanca vol.1 (2012), José Raúl Capablanca. La Casa del Ajedrez.
 
Tàctica avançada.
Al ataque (2015), Mihail Tal. La Casa del Ajedrez.
Ajedrez esencial (2017) : Curso de táctica. Editorial EDAMI
 
Estrategia avançada.
Mi sistema (2006), Aaron Nimzowitsch. La Casa del Ajedrez.

Ajedrez y ciencia, pasiones mezcladas (2014), Leontxo García. Austral.
La tabla de Flandes (2007), Arturo Pérez-Reverte. Alfaguara.


Calendari: Dimecres 26 de juny, 3, 10 i 17 de juliol, de 18:30 a 20:30h
Preu: 80 euros
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01
 



Inscripción on line
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �